O chan do Vaticano

Deixando as pegadas no chan do Baticano, comenzo relixiosamente este relato, abraiado pola charla maxistral que onde nos daba o Paco, do que é realmente a cociña na evolución de españa, e do que nos queda por facer. Non haberá outra mostra coma a que nos deixou fai anos Ferran. A meirande parte dos cociñeiros empregan as técnicas recuperadas por el, e soamente catro recoñecen esa labor. O resto se apropian desas técnicas coma se fose o descobremento dun petrogrifo ou algo semellante. E ó final quen anda no allo descobre que a caixiña de conservas comestible xa a fixera o Paco fai tempo ala na costa, e hoxe falan dela, noutras máns por acá no interior. Eu teño os pes no chan, os ollos no alto, ben abertos collendo o bo das palabras, o rico dos xantares e as melodias dos sons que saen dos pucheiros, facéndome chegar só arrecendos da cociña de todos, dos grandes autores da mitoloxia gastronómica que foron avós, pais e compañeiros. Bo día meus!!!

Comentarios

Sergi ha dicho que…
alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vaticano con "V" ya te vale¡¡
Anónimo ha dicho que…
Mindundi, esa poza la hiciste de tanto llorar, no?, ya te vale¡¡
Unknown ha dicho que…
ya te bale a ti sergi q vaticano es con v de vestiaaaa!!!

Entradas populares